top of page

De WIJschool in het nieuws

RTL Nieuws 3 juni 2024

In een diepgaande reportage van RTL Nieuws spreken onderzoekers, de Onderwijsinspectie, een onderwijsdirecteur, en WIJschool-directeur Leon Meijs over de veiligheid in het Nederlandse onderwijs. OBC Huissen, een van onze WIJscholen, wordt belicht in hoe zij samen met WIJschool deze uitdagingen aanpakken. Bekijk de volledige reportage om meer te leren over de huidige situatie en hoe wij OBC Huissen hierin ondersteunen.

Scherm­afbeelding 2024-06-03 om 08_edited.jpg

RTL Nieuws

3 juni 2024

Uit data van de WIJschool blijkt dat er in twee jaar tijd 7500 zorg-wekkende signalen zijn gemeld. Onze directeur Leon Meijs sprak met RTL Nieuws over de zorgwekkende toename van heftige incidenten op middelbare scholen, zoals drugsverkoop in het fietsen-hok, vechtpartijen en prostitutie op de toiletten. Lees het artikel voor meer details over deze schokkende cijfers en de impact hiervan op scholen.

Schermafbeelding 2024-06-06 134236.png

NOS

3 juni 2024

De Onderwijsinspectie heeft de afgelopen vier maanden een recordaantal meldingen van heftige incidenten op middelbare scholen ontvangen. Dit aantal steeg van 280 naar 370 vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. WIJschool-directeur Leon Meijs ligt toe dat het verkopen van drugs op bijna elke school een probleem is en dat op sommige scholen de deur overdag dicht is. Lees verder voor meer details over deze zorgwekkende ontwikkeling en de mogelijke oorzaken.

Scherm­afbeelding 2024-06-05 om 14.31_edited.jpg

NPO Radio 1

3 juni 2024

In een diepte-interview met Fleur Wallenburg van NPO Radio 1 gaat WIJschool-directeur Leon Meijs verder in op de oplossingen voor de toenemende incidenten op scholen. Hij bespreekt hoe de harde straatcultuur scholen binnendringt en deelt zijn inzichten over de noodzakelijke stappen om een veilige leeromgeving te herstellen. Luister verder voor zijn volledige analyse en oplossingen.

Schermafbeelding 2024-06-06 105614.png

NPO Radio 2

3 juni 2024

In een radio-interview met Emmely de Wilt van NPO Radio 2 bespreekt Leon Meijs, directeur van de WIJschool, hoe maatschappelijke verharding en de invloed van sociale media bijdragen aan de toename van incidenten op scholen. Wil je meer horen over Leon's inzichten en hoe WIJschool kan helpen de veiligheid op jullie school te verbeteren? Luister dan naar het volledige interview (vanaf 38:30 tot 44:40).

CROPPER_Foto 1.jpg

RTL Nieuws

3 juni 2024

De vmbo-school OBC Huissen werd door de Onderwijsinspectie als 'zeer zwak' beoordeeld op het gebied van veiligheid, met grote vechtpartijen en messen in kluisjes. Dankzij de inzet van directeur Joeri Vonk en de samenwerking met politie, gemeente en de WIJschool, is het schoolklimaat sterk verbeterd en kreeg de school een positieve herbeoordeling. Lees verder voor het volledige verhaal van deze indrukwekkende transformatie!

Schermafbeelding 2024-06-06 134310.png

JM Ouders

3 juni 2024

Niet alleen scholen, maar ook ouders spelen een cruciale rol in de veiligheid van hun kinderen. Het is belangrijk om deze onderwerpen thuis bespreekbaar te maken, ook als je denkt dat ze niet op de school van jouw kind voorkomen. Naar aanleiding van het onderzoek van RTL en de cijfers van WIJschool, schreef JM ouders een artikel met tips om deze gevoelige onder-werpen met je kind te bespreken. Deze tips zijn ook uitstekend geschikt om met jouw leerlingen in de klas te gebruiken!

bottom of page